Nejnovější recenze ze sekce Zobcové flétny
Na běžné dětské písničky dostačující.
- dřevěná
- s pouzdrem
- německý prstoklad
- Subj. vynikající jasný, "ostrý, krystalický" zvuk v obou registrech a v celém rozsahu (bez efektu "větru")
- Společně s řadou "YRS 312x" (dřevo imitujících "žíhaných" zobcových fléten) subj. asi nejlepší plastová "sopránka" barokního typu (dle vývrtu, nikoliv "F"_hmatu) na českém trhu (byť srovnatelná s nejvyšší řadou Aulos.)
- Yamahy jsou obecně laděny o několik centů výše než např. Aulos → není tak problém hrát přímo s podobně laděnými nástroji (běžná situace) - a v případě potřeby mírným povytažením hlavice jemně podladit na požadovanou úroveň.
- Na rozdíl od "přesně" laděných fléten (440 Hz) kde již nelze vystoupit výše.
- Celá "trojková" / "třináctková" řada zobcovek od Yamahy subj. nejlepší sada fléten se zůženým kuželovým ("barokním") vývrtem a designem a'la Denner. Byla porovnávaná a (subj.) srovnatelná i s kvalitními dřevěnými nástroji vyšších tříd (Mock, Mollenhauer, apod.)
- Na rozdíl od "žíhané řady" "YR* 312" zde časem a používáním nedochází k odření imitace dřevěného povrchu a odhalení světle hnědého plastu.
- Řada "YR* 32" je z homogenního hnědo-černého ABS v celé vrstvě, případným poškrábáním povrchu naopak paradoxně nabývá vzhledu "profi" fléten z tmavých dřev (eben, grenadilla).
- Jinak než barvou materiálu a povrchu (a CENOU) se tyto řady ("32" vs.: "312" / "314") neliší O:-)
- Materiál je plast (ABS) → sice rozhodně nejde o vadu (IMHO naopak), ale pro hráče vyžadující dřevěné flétny (veřejná vystoupení historické hudby, apod.) toto může být komplikace
- Pro výuku (zvláště pro menší děti) bych přesto doporučoval nižší cenovou kategorii, - od Yamahy např.: "krémovou" YRS 24B, díky relativně snadnějšímu tvoření tónu, jiná barva zvuku (méně ostrá, "větrnější") není na závadu :-)
- Společně s řadou "YRS 312x" = "žíhaných" zobcových fléten subj. nejlepší "sopránka" barokního typu se zůženým kuželovým ("barokním") vývrtem a designem a'la Denner na českém trhu.
- Subj. vynikající poměr cena / kvalita (a to i u nepoškozených kusů z druhé ruky)
Kupovali jsme současně s Yamaha YRS 20 BG a i malé dítě při učení raději sáhlo po téhle bílé, protože na té průhledné nevidělo dírky pro prsty a pro začátečníka to byla komplikace. Zkušenému to už bude asi jedno, ale jako první bude lepší tahle plná.
Kupovali jsme současně zelenou a obyčejnou bílou Yamaha YRS 24B. Na téhle průhledné jsou blbě vidět dírky, takže i dítě raději sáhne po té bílé. Zkušenému hráči, který je najde poslepu, to bude asi jedno.
- Napodobení zvuku ptáků
- Skvělé pro různé ambientní experimenty nebo prostě jen pozadí do hudby
- Super cena
- Nepředpokládám dlouhou životnost
- Vše ok
Doporučuji. :)
- ♥
zní lépe než ta, co mám doma
za tu cenu pro začátečníka OK
- Super zvuk na plast. Přesné spoje. snadné výšky výborné spodky! Neskřípe!
Super zvuk na plast. Přesné spoje. snadné výšky výborné spodky! Neskřípe!
Plný zvuk,ve srovnání s jinými plasty mercedes ve své třídě.
Ideál pro začínající hráče. Dobře ladí.
Drobná...OK pro malé ruce
Splnila očekávání.
- kvalitní
můžu jen doporučit
- cena, za ty peníze dobrá kvalita, v balení přípravek na promazání
- nevýhody žádné, ale pro děti může být moc velká
dobrý nákup jako přechod od základní(sopránové) flétny pro ty co méně hrají
- dobrá flétna, s touto značkou mám dobré a již několikáté zkušenosti a vždy jsme byly spokojeni
Značka výrobku mi byla doporučena a nezklamala.
Doporučuji výrobek,dcera je s hrou na flétnu spokojená,má dobrý zvuk a cena je přijatelná.
Určitě bych tento výrobek doporučila, máme už třetí flétnu a kvalita i provedení je dost kvalitní.
- kvalitní flétnička
kvalitní flétnička od japonského výrobce, není co vytknout
- Kvalita
Za tu cenu nejlepší flétna!!!
- hraje čistě
- pro děti barevně zajímavá
cena, kvalita super. Zatím používáme pro školkový věk.
- slušný zvuk
Zobrazuji 441 - 460 ze 500 recenzí « Předchozí 1...21 22 [ 23 ] 24 25 Další »